Over de auteur

Jim Terlingen (1965) is van origine informaticus. Hij werkte lange tijd in de mediawereld als redacteur/journalist (lokaal, regionaal en landelijk - twaalf jaar bij de NOS).

Alles over zijn schrijf- en onderzoekswerk kunt u lezen op jimterlingen.nl.

Korte samenvatting
Terlingen is gefascineerd door het verleden. Hij schrijft de laatste jaren met regelmaat over geschiedkundige onderwerpen. Hij publiceerde eerder een boekje over een pand op de Vismarkt, een straat in de binnenstad van Utrecht.

Hij heeft zich verdiept in de daarvoor nog amper opgemerkte geschiedenis van Kamp Rhijnauwen, een interneringskamp voor NSB'ers dat tussen 1945-1948 heeft bestaan. Hij schreef er een achtergrondverhaal over en veel informatie op zijn weblog.

Hij organiseerde in 2015 en 2017 bijeenkomsten tijdens de Open Joodse Huizen-routes in Utrecht op de Vismarkt. Een joods jongetje dat op nummer 9 ter wereld kwam, werd tijdens de oorlog een van de onderduikers in Zonneschijn.

In 2016 ontdekte hij vele fouten op het enkele maanden daarvoor opgerichte Joods Monument in Utrecht en schreef daarover allerlei artikelen.

Een boek over het verleden en heden van de gehele Vismarkt is in voorbereiding.